Měststký dům dětí a mládeže Mariánské Lázně

“DRÁČEK“


Informace o kroužku

B / Víkendové sladkosti

vedoucí kde kdy cena/
školní rok
věk kontaktní osoba
Vrbová Romana MěDDM 14:00 -15:00 900,- 8+
 Kroužek zahájen.

V ceně kroužku nejsou započítány suroviny.

Charakteristika:
v kroužku  pracují žáci ve věku od 8 let formou pravidelné činnosti.

Cíl vzdělávání:

  • seznámit účastníky se základními úpravami potravin

  • vést ke schopnosti určit a rozpoznat jednotlivé suroviny a jejich využití

  • vést ke schopnosti kooperovat s jinými účastníky, schopnost vzájemného porozumění

  • umožnit rozumět a objevovat vlastní schopnosti a ty rozvíjet

  • vzájemně si pomáhat, vzájemná úcta a respekt

  • připravit se samostatnou výrobu slavnostní večeře pro rodiče

  • rozvoj kreativity


Klíčové kompetence:

  • dovednost k učení ( vyhledává informace, samostatně experimentuje )

  • dovednost komunikativní ( komunikace a spolupráce mezi lidmi )

  • dovednost pracovní  ( tvořivě přistupovat k přípravě surovin, použití nástrojů )

  • dovednost k naplnění a aktivnímu využívání volného času

  • dovednost k řešení problému ( samostaně řeší daný problém )

  • dovednost sociální ( práce ve skupině )

Obsah činnosti:

  • seznámení dětí s recepturou

  • pracovní postup

  • dohotovení daného pokrmu

  • diskuze o vhodné receptu na další hodinu

Očekávané výstupy:

  • samostaně nebo ve skupině navrhuje recepturu na další hodinu

  • seznamuje se a čerpá náměty na tato jídla z různých kuchařek, od rodičů, od odborníků, z knihovny, internetu, a z dalších informačních zdrojů

  • o svém návrhu diskutuje a vyjadřuje svůj názor

  • rozumí vlivu zdravého jídla za zdravotní i duševní stav člověka

  • posiluje své stravovací návyky ve smyslu zdravého stravování

  • vnímá, že i úprava pokrmů a jeho vzheld má vliv na atraktivitu jídla

Vyhodnocení na konci školního roku:

  • příprava odpoledního posezení pro rodiče ( od prostření stolu, přes přípravu jídla ,po úklid kuchyně )

  • zajímá se o způsoby vaření a jeho vliv na konečný výsledek

  • vyjadřuje svůj názor na ochutnávané potraviny

  • své poznatky sděluje a zaznamenává

  • využívá svých smyslů a rozvíjí své schopnosti

  • kuchařka s recepty, které v průběhu školního roku použily

    Garantovaný počet hodin za školní rok je 30 lekcí. 

MAXIMÁLNÍ KAPACITA KAŽDÉHO KROUŽKU JE : 8 dětí ( kroužek probíhá 1x týdně )

Nahoru

Zpět na seznam kroužků



copyright © 2020 Městský dům dětí a mládeže Mariánské Lázně “Dráček“ webdesign Vendys graphics